Визначили головний собор Православної церкви України

Читать на русском
Голова Православної церкви України митрополит Епіфаній назвав Михайлівський Золотоверхий собор кафедральним собором Православної церкви України.

Голова Православної церкви України митрополит Епіфаній назвав Михайлівський Золотоверхий собор кафедральним собором Православної церкви України.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив у неділю, 16 грудня, після літургії в Михайлівському соборі, повідомляє 112 Україна.

«Загалом ми прагнемо, щоб кафедральним собором єдиної Української православної церкви був храм Софії Київської, але ми розуміємо, наскільки дорогою нашому українському народові є ця пам'ятка, і що церква самостійно не зможе гідно піклуватися про неї. Тому там богослужіння проходитимуть у храмі Теплої Софії, а в самому храмі Святої Софії - тільки у дні великих християнських і українських свят. Чинним собором буде саме Михайлівський Золотоверхий собор», - зазначив він під час спілкування із журналістами.

Водночас митрополит Епіфаній зазначив, що патріарх Філарет, який зараз є почесним духовним наставником Української православної церкви, буде служити у Володимирському соборі.

Нагадаємо, 15 грудня в Києві пройшов Об'єднавчий собор, на якому була створена помісна православна церква України. Її предстоятелем обраний митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній (Думенко).

У свою чергу, в РПЦ назвали Собор у Києві «канонічно нікчемним».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: