Рада перейменувала УПЦ МП: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна Рада ухвалила за основу та в цілому законопроект, який зобов'язує релігійні організації, керівні центри яких розташовані в Росії, вказувати це в офіційній назві. Документ розробили з метою гарантування державної безпеки і суверенітету України, а також із метою забезпечення суспільства повної й достовірної інформації.

За закон проголосували 240 народних депутатів, проти виступив 31 (майже вся фракція «Опозиційного блоку» та кілька позафракційних), утримався тільки Яків Безбах.

Фракція «Блоку Петра Порошенка» дала 95 голосів «за», 40 депутатів не голосували або були відсутні. З «Народного фронту» рішення підтримали 68 депутатів, із «Самопомочі» – 16, Радикальної партії – 18, «Батьківщини» – 9.

Жодного голосу «за» не дала фракція «Опозиційного блоку», 27 її членів виступили проти. Лише два голоси дала група «Відродження» й чотири – «Воля народу». Позафракційні нардепи підтримали закон 28 голосами, проти виступили колишні члени фракції «Опоблоку».

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, народні депутати влаштували масову бійку в сесійній залі відразу після голосування за перейменування УПЦ (МП).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: