Закон про перейменування УПЦ МП набув чинності

Читать на русском
Закон, що зобов'язує Українську православну церкву Московського патріархату змінити назву, вже опублікований в офіційному парламентському виданні Голос України.

Закон, що зобов'язує Українську православну церкву Московського патріархату змінити назву, вказавши приналежність до Російської православної церкви, вже опублікований в №248 офіційного парламентського видання «Голос України».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Дзеркало тижня».

Таким чином, 27 грудня закон №5309 набув чинності.

Згідно з документом, релігійна організація (об'єднання), яка є частиною іншої структури, керівний центр якої знаходиться в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та тимчасово окупувала територію України, зобов'язана у своїй повній назві відображати відповідну приналежність.

Нагадаємо, 20 грудня Верховна Рада проголосувала за проект закону №5309, згідно з яким Українська православна церква Московського патріархату має змінити назву і вказати свою приналежність до Росії.

В УПЦ МП заявили, що законопроект №5309 щодо перейменування церкви порушує право на свободу віросповідання та дискримінує за релігійною ознакою мільйони віруючих громадян України і закликали президента Петра Порошенка ветувати його.

22 грудня вказаний закон підписав президент Петро Порошенко.

Українська православна церква Московського патріархату ініціюватиме звернення до Конституційного суду щодо закону, який зобов'язує її вказати в назві приналежність до Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: