Україна розпочала реалізацію положень конвенції Пан-Євро-Мед

Читать на русском
Застосування Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження підвищить вигоду для національних експортерів і розширить їхні можливості, заявляють в міністерстві.

З 1 січня 2019 року розпочато застосування положень конвенції Пан-Євро-Мед між Україною та Європейським Союзом.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку, пише «Слово і Діло».

Єврокомісія висунула Україні нові вимоги: чи є загроза для безвізуЗгідно зі звітом Єврокомісії щодо безвізу, Україна зобов’язана терміново скасувати е-декларування для активістів, запустити ВАКС і налагодити роботу НАБУ та САП.

Застосування Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження підвищить вигоду для національних експортерів і розширить їхні можливості, заявляють в міністерстві.

«Вони зможуть використовувати принцип діагональної кумуляції походження товарів, котра застосовується між учасниками Конвенції за умови існування між ними режимів вільної торгівлі. На практиці застосування положень Конвенції Пан-Євро-Мед означає, що український виробник зможе закуповувати сировину або комплектуючі в одній з сторін-учасниць Конвенції, а готову продукцію експортувати до інших учасниць Конвенції без сплати мита, або за заниженою ставкою мита. Це сприятиме відкриттю нових виробничих потужностей, активнішому використанню виробничого потенціалу, залученню до регіональних і міжнародних ланцюгів, створенню доданої вартості», - вказується в повідомленні.

Зараз учасниками Конвенції є 25 сторін, а саме: ЄС, країни ЄАВТ (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Швейцарія), Албанія, Алжир, Боснія і Герцеговина, Грузія, Єгипет, Ізраїль, Йорданія, Ліван, Косово, Македонія, Марокко, Молдова, Палестина, Сербія, Сирія, Туніс, Туреччина, Україна, Фарерські острови і Чорногорія. Україна уклала угоди про вільну торгівлю з ЄС, ЄАВТ, Грузією, Македонією, Молдовою, Чорногорією. Готується до підписання угода про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем. Тривають переговори щодо укладення Угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною.

Раніше Україну прийняли до Метричної конвенції.

Також нагадаємо, США вийдуть з протоколу до Віденської конвенції про дипломатичні зносини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: