Гройсман обговорив газові переговори з єврокомісаром

Читать на русском
Відновлення газових переговорів має відбутися в січні за участю України, РФ та Єврокомісії.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман і віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович у понеділок, 17 грудня, провели зустріч в Брюсселі, на якій обговорили перспективи транзиту газу через Україну та переговори з цього питання в січні 2019 року.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив єврокомісар у Twitter.

У РФ назвали дату нових газових переговорівПереговори перенесли на другу половину січня на прохання Єврокомісії, стверджують у російському Міненергетики.

У зустрічі також узяв участь голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

«Важливо, щоб тристоронні газові переговори (Україна-ЄС-РФ – ред.) поновилися в січні на політичному рівні», – написав він.

Шефчович також привітав досягнутий Україною прогрес у створенні Фонду енергоефективності.

«Потенціал України у сфері енергоефективності величезний: якщо її підвищити до середнього рівня в ЄС, то економія дорівнювала б споживанню енергії в Іспанії протягом усього року», – наголосив віце-президент ЄК.

Він також зазначив, що роль України як транзитної країни залишається стратегічною для Євросоюзу, й закликав Київ продовжувати реформи, зокрема завершити анбандлінг в електроенергетичному та газовому секторах.

Раніше повідомлялося, що Шефчович запросив Україну та Росію до Брюсселя провести в січні наступний раунд тристоронніх переговорів щодо газу на політичному рівні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: