Єврокомісія схвалила звіт про безвіз в Україні

Читать на русском
Загалом, Україна виконує свої обов'язки за безвізом, але мусить вжити заходів щодо боротьби з корупцією і реалізувати попередні рекомендації.

Європейська комісія на засіданні в середу, 19 грудня, прийняла звіт про безвізовий режим з Україною з вимогою посилити боротьбу з корупцією й вжити заходів для зниження нерегулярної міграції.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Стало відомо, скільки українців користуються безвізовим режимомБезвізовими поїздками до країн Євросоюзу користуються від 9 до 12 тисяч українців на добу. В червні зафіксована 221 тисяча поїздок за безвізом, що в 2,3 раза більше, ніж за перший місяць безвізу.

Зокрема, єврокомісар із питань міграції, внутрішніх справ і громадянства Дімітріс Аврамопулос назвав безвіз досягненням, за яким стоять відповідальність і обов'язки. За його словами, загалом, Україна виконує свої обов'язки, але мусить вжити заходів щодо боротьби з корупцією, а також реалізувати рекомендації звіту минулого року. Йдеться про збереження незалежності антикорупційних органів, перевірки декларацій і запуску Вищого антикорупційного суду.

У звіті зазначено, що нерегулярна міграція з України залишається високою, в зв'язку з чим від влади очікують вжиття необхідних заходів. Також Брюссель відзначає наявність організованої злочинності за участю українських громадян.

Згідно з новим механізмом призупинення візової лібералізації, Єврокомісія раз на рік готує звіт про стан виконання вимог в Україні, Грузії, Молдові, Македонії, Боснії і Герцеговині, Чорногорії та Сербії.

Нагадаємо, безвізовий режим з ЄС набув чинності з 11 червня 2017 року. За перший рік з 20 мільйонів поїздок українців до ЄС, 555 тисяч із них були здійснені за безвізом. При цьому 40 тисячам українців відмовили у в'їзді до Шенгенської зони.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: