США вийдуть із протоколу до Віденської конвенції про дипломатичні зносини

Читать на русском
Сполучені Штати виходять з факультативного протоколу про обов'язкове вирішення спорів до Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року.

Сполучені Штати виходять з факультативного протоколу про обов'язкове вирішення спорів до Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року.

Як пише «Слово і Діло», про це на брифінгу 3 жовтня заявив помічник президента США з національної безпеки Джон Болтон.

Посольство розбрату: навіщо Трамп переніс дипмісію до Єрусалима та чим це загрожує?14 травня в Єрусалимі відкрилося посольство США, перенесене з Тель-Авіва згідно з рішенням Трампа. Щонайменше 55 учасників протестів загинули й 2700 осіб звернулися за допомогою. Оцінили ситуацію експерти.

Він пояснив, що президент Дональд Трамп ухвалив таке рішення через позов Палестини в Міжнародний суд ООН до США у зв'язку з перенесенням американського посольства з Тель-Авіва до Єрусалиму, повідомляє ТАСС.

«Це пов'язано зі справою (в Міжнародному суді ООН. - ред.), порушеною так званою державою Палестина, в якій США виступають відповідачем», - сказав Болтон.

Палестина подала позов проти США 28 вересня. Влада країни вважає, що рішення США про перенесення посольства порушує Віденську конвенцію 1961 року.

Відносини США з Палестиною сильно загострилися після того, як в грудні 2017 року Трамп оголосив про визнання Єрусалиму столицею ізраїльської держави і перенесення туди американського посольства.

З тих пір палестинці звинувачують президента США в упередженості на користь Ізраїлю і відмовляються від участі в його близькосхідних мирних ініціативах.

На полях Генеральної Асамблеї ООН 26 вересня Трамп висловив «абсолютну» впевненість в тому, що палестинці відновлять участь в мирних переговорах з Ізраїлем.

Нагадаємо, США закриють офіс Організації визволення Палестини у Вашингтоні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: