Соціологи дізналися мету поїздок українців до ЄС

Читать на русском
Опитування проводилося з 16 до 28 серпня. Була опитана 2041 особа у всіх регіонах України, за винятком окупованих територій Донбасу і Криму.

61% українців, які їздили до країн Євросоюзу за безвізовим режимом, назвали своєю метою туризм.

Рік безвізового режиму з ЄС: що змінилося для українців11 червня 2017 року безвізовий режим України з ЄС офіційно набув чинності. У перший день безвізового режиму кордон перетнули трохи більше ніж 1400 українців.

Такими є результати опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва та Київським міжнародним інститутом соціології, пише «Слово і Діло».

27% опитаних збираються до країн ЄС із метою подальшого працевлаштування, ще 24% респондентів здійснюють робочі поїздки. Кожен п'ятий українець їде провідати родичів. Загалом, 48% українців вважають важливим для себе запровадження безвізового режиму.

Опитування проводилося з 16 до 28 серпня. Була опитана 2041 особа в усіх регіонах України, за винятком окупованих територій Донбасу та Криму.

Нагадаємо, безвізовий режим між Україною та Європейським Союзом набув чинності 11 червня 2017 року. Станом на кінець липня 2018 року перевагами лібералізації візового режиму з країнами Євросоюзу скористалися понад мільйон українців.

Також нагадаємо, згідно з даними соцопитувань, Україна увійшла до трійки найбільш нещасних країн світу разом із Південним Суданом і Гаїті.

Раніше повідомлялося, що за даними соцопитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, лише 25% українців знають, як працюватиме безвізовий режим з ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: