Вселенський патріарх підтвердив дату вручення томосу – Порошенко

Читать на русском
Вселенський патріарх Варфоломій підтвердив, що Томос про автокефалію новоствореній Українській православній церкві буде урочисто вручено на Святвечір 6 січня.

Вселенський патріарх Варфоломій підтвердив, що томос про автокефалію новоствореній Українській православній церкві буде урочисто вручено на Святвечір 6 січня.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив президент України Петро Порошенко під час прес-конференції у Мистецькому арсеналі в Києві.

Порошенко проводить прес-конференцію - трансляціяПрезидент України Петро Порошенко в неділю, 16 грудня, проведе прес-конференцію в Мистецькому арсеналі у Києві.

«Вперше в Україні постає Церква, освячена вселенським престолом. У ніч проти неділі, за кілька годин після завершення собору нову церкву спеціальним комюніке визнав Вселенський Патріархат. Томос урочисто вручатимуть на наш Святвечір. І це буде найпримітніше Різдво в історії України», - зазначив він.

За словами голови держави, про це йому повідомив сам Вселенській патріарх під час телефонної розмови, яка відбулася перед початком відповідної прес-конференції.

Нагадаємо, Об'єднавчий собор у Києві обрав 15 грудня предстоятелем помісної православної церкви в Україні митрополита колишньої УПЦ КП Епіфанія (Думенка). Цього самого дня єпископи затвердили статут нової церкви.

У соборі взяли участь практично всі ієрархи колишніх УПЦ Київського патріархату, УАПЦ і двоє єпископів УПЦ Московського патріархату.

Наступним кроком для остаточного формування автокефальної православної церкви в Україні стануть проведення спільної служби Епіфанія зі Вселенським патріархом та отримання Томосу про автокефалію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: