Порошенко розповів, що не вдалося повернути полонених моряків

Читать на русском
Порошенко зазначив, що протягом воєнного стану не вдалось, зокрема, звільнити захоплених росіянами українських моряків.
Ілюстративне фото.

Президент Петро Порошенко зазначив, що протягом воєнного стану не вдалося, зокрема, звільнити захоплених росіянами українських моряків.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав на засіданні Ради національної безпеки і оборони в середу, 26 грудня.

Воєнний стан в Україні: які обмеження та заборони можуть запроваджувати в країніВоєнний стан діє в десяти областях України до 26 грудня. Поки жодні права та свободи українців не обмежували.

«На жаль, не все вдалося (протягом воєнного стану – УП). Перш за все не вдалося повернути додому 24 моряки ВМС України», – сказав Порошенко.

Він передав полоненим українцям слова підтримки від себе та членів РНБО й запевнив, що Україна робитиме все можливе для їх звільнення.

«Україна сьогодні з вами, хлопці. І дуже важливо, що 22 з вас чітко заявили, що вони є військовополоненими», – наголосив президент.

Він запевнив, що Росія «вчинила акт агресії й буде за це відповідати».

Нагадаємо, 26 грудня на засіданні РНБО Порошенко заявив про завершення дії воєнного стану.

25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна й захопили два малих броньованих артилерійських катери «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу» разом із 22 моряками та 2 працівниками СБУ.

СБУ та військова прокуратура оголосили підозри прикордонникам ФСБ Росії та військовослужбовцям Збройних сил РФ, які здійснили напад на українських моряків.

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер зазначив, що звільнення українських моряків з полону в РФ ще до Різдва цілком імовірне.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: