Полонений моряк написав з російського СІЗО - лист

Читать на русском

Полонений внаслідок атаки прикордонників РФ у Керченській протоці український моряк Андрій Ейдер написав листа з московського СІЗО.

Полонений внаслідок атаки прикордонників РФ у Керченській протоці український моряк Андрій Ейдер написав листа з московського СІЗО, де утримується разом з іншими військовополоненими моряками.

Як пише «Слово і Діло», копію листа, який датовано 19 грудня, на своїй сторінці у Facebook оприлюднила журналіст телеканалу UATV Таїсія Турчин.

Наймолодший з українських моряків, Ейдер зазнав поранення під час нападу російських військових на українські кораблі і переніс операцію.

У своєму листі він розповів про стан свого здоров'я та умови перебування у СІЗО та завершив звернення привітанням з наступаючими святами та проханням «Поверніть нас додому». Військовий зазначив, що «хочеться скоріше повернутися додому».

«Мрію, щоб це сталося хоча б до кінця січня, але мені здається, цій мрії не дано збутися... Уявлення не маю, наскільки це все затягнеться - півроку, рік... Сподіваюся на найскоріше політрішення, поки що часу пройшло досить небагато. ... Не хочеться, щоб про це забували, адже 24 людини сидять просто так у СІЗО іншої країни... Адже усі ці люди - військові, вони служать народу України», - зазначив Ейдер.

Також він згадав про «допити» та «зустрічі з різними людьми», які має у СІЗО.

Раніше ще один моряк України назвав себе військовополоненим.

Раніше Путін розповів про долю захоплених українських моряків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: