Порошенко розповів, хто увійде до санкційного списку проти РФ

Читать на русском
До санкційного списку вносяться ті, хто атакував українські кораблі, був причетний до незаконних судових процесів, причетний до затримання українців.

Президент України Петро Порошенко розповів, хто увійде до санкційного списку України проти Росії.

Про це глава держави заявив на засіданні Ради національної безпеки і оборони, передає «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу Порошенка.

До санкційного списку вносяться ті, хто атакував українські кораблі в Керченській протоці, хто був причетний до незаконних судових процесів, до затримання, ті, хто віддавав накази.

«Ми маємо продемонструвати світу рішучість українських дій. Оскільки ми бачимо політичну підтримку й участь Державної думи в цьому процесі, значна кількість депутатів Державної думи, в тому числі від фракцій «Единая Россия», ЛДПР, також рішенням вводяться до санкційного списку», – додав глава держави.

За пропозиціями Кабінету міністрів, Служби безпеки України, з урахуванням позиції Верховної Ради, також буде застосований механізм санкцій до підприємств, які в тій чи іншій мірі протидіють Україні, забезпечують військову складову постачання до Збройних сил РФ.

Нагадаємо, за словами Порошенка, Україна розширить санкції проти Російської Федерації за «вибори» на окупованому Донбасі та агресію в Чорному морі.

Напередодні Росія розширила санкції проти України, доповнивши його ще більш ніж 200 фізособами, а також декількома компаніями. До нового списку потрапили нардепи від «Опоблоку» Євген Балицький, Михайло Добкін та Олександр Вілкул, мер Одеси Геннадій Труханов та екс-голова правління «Інтера», гендиректор «112 Україна» Єгор Бенкендорф. Також до списку включені українські підприємства «Укроноборпром», «Укрспецекспорт», ТОВ ТЕП «Вертикаль», Укрексімбанк, «Перша логістична компанія», ПАТ «Центренерго» та група ТАС.

Крім того, в списку перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, міністр у справах ветеранів Ірина Фріз, нардеп від «Батьківщини» Ігор Луценко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: