Президент анонсував розширення санкцій проти Росії

Читать на русском
Україна розширить санкції проти Російської Федерації за

Україна розширить санкції проти Російської Федерації за «вибори» на окупованому Донбасі та агресію в Чорному морі.

Як пише «Слово і Діло», про це на засіданні Ради національної безпеки і оборони заявив президент Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, на засіданні РНБО сьогодні розглянуть питання розширення санкцій проти Росії за так звані «вибори» на Донбасі та захоплення українських кораблів у Керченській протоці.

«Сьогодні на порядок денний засідання РНБО внесено проект про застосування санкцій України за незаконне проведення виборів на Донбасі, за агресію в Чорному морі біля Керченської протоки. Проти тих, хто атакував наші кораблі, був причетний до незаконних судових процесів і затримань», - заявив Порошенко.

Він також уточнив, що до списку санкцій потраплять депутати Державної думи РФ і компанії, діяльність яких спрямована проти національних інтересів України.

Нагадаємо, напередодні Росія розширила санкції проти України, доповнивши його ще більше 200 фізосіб, а також декількома компаніями.

До нового списку санкцій потрапили нардепи від «Опоблока» Євген Балицький, Михайло Добкін і Олександр Вілкул, мер Одеси Геннадій Труханов і екс-глава правління «Інтера», гендиректор «112 Україна» Єгор Бенкендорф.

Також до списку включено українські підприємства «Укроноборпром»,«Укрспецекспорт», ТОВ ТЕП «Вертикаль»,«Укрексімбанк»,«Перша логістична компанія», ПАТ «Центренерго» і група ТАС.

Крім того, в списку: перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий , міністр у справах ветеранів Ірина Фриз, нардеп від «Батьківщини» Ігор Луценко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: