Кабмін схвалив cтратегію інформаційної реінтеграції Криму

Читать на русском
Кабінет міністрів схвалив Стратегію інформаційної реінтеграції Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, розроблену Міністерством інформаційної політики.

Кабінет міністрів схвалив Стратегію інформаційної реінтеграції Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, розроблену Міністерством інформаційної політики.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує «Укрінформ».

Повернути Крим: що обіцяли політики після анексії півострова20 лютого 2014 року Росія почала анексію Криму. Слово і Діло зібрало обіцянки українських політиків після окупації півострова.

Представили її урядовцям на засіданні у четвер перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова та радник міністра Юлія Каздобіна.

«Завдання російської пропаганди полягає у тому, щоб переконати аудиторію Криму у тому, що, по-перше, світ проковтнув цю «пігулку», зафіксував цю окупацію, що Україна забула і не виборює Крим», – зазначила Джапарова.

«Прийняття цього документа, особливо на тлі резолюції у межах Організації Об'єднаних Націй – це ключовий месидж людям у Криму, що це є неправдою, це вщент убиває ті міфи, які активно мільярдними бюджетами пропагуються російською пропагандою. Я вважаю цей документ надзвичайно важливим», – наголосила вона.

За словами Джапарової, Мінінформполітики обговорило проект документа з представниками громадських організацій та експертами у сфері захисту прав людини в Криму, комунікаційній сфері, сфері розробки політики щодо Кримського півострова, кримськими ЗМІ, вимушено переміщеними особами з Криму.

Нагадаємо, раніше експерти розповіли «Слову і Ділу», що зміна статусу Криму - це фактично відновлення історичної справедливості. Це б дало додаткові аргументи і надію кримськотатарському народу.

Як відомо, президент Петро Порошенко заявляв, що найближчим часом Конституційна комісія розгляне проект змін до Конституції України щодо статусу АР.

Також аналітики не виключають, що президент РФ Володимир Путін опинився всередині геополітичного трикутника «Курили-Крим-Кенігсберг».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: