Ви тримайтеся там. Частіше, ніж до Криму, Путін їздить лише до Петербурга

Читать на русском

За понад три роки анексії Криму російське керівництво весь час щодуху намагалося продемонструвати жителям окупованого півострова свою лояльність. Окрім показово масштабних інфраструктурних проектів, це знайшло відображення і в особистих візитах перших осіб держави. «Слово і Діло» поцікавилось, як часто за цей час навідувалися до Криму президент і прем’єр-міністр Росії. Отримані дані підтверджують тезу про те, що підтримка мешканців незаконно відібраного в України півострова для керівництва РФ важливіша за стан речей у регіонах країни.

Зокрема, за даними порталу Адміністрації президента Російської Федерації, Володимир Путін за вказаний період відвідав з офіційними візитами Крим 8 разів. До решти 81 територіальної одиниці (без урахування Москви, звісно) він приїжджав сукупно 90 разів. До деяких регіонів Росії, наприклад, до Ямало-Ненецького, Ханти-Мансійського автономних округів, Республіки Комі, Томської, Тюменської областей, на Чукотку, Камчатку, до Хабаровського Краю та ще цілої низки регіонів Путін за цей час не приїхав жодного разу.

Приблизно така сама ситуація й із офіційними візитами прем’єр-міністра країни Дмитра Медведєва. Щоправда, в списку його найбільш часто відвідуваних регіонів український Крим опинився на третьому місці. Найбільше візитів він злійснив до Краснодарського краю – 20 (дуже вже полюбляє російський прем’єр Сочі), 15 – до Ленінградської області (з них 14 – до Санкт-Петербурга). Медведєв їздив країною трохи більше за Путіна, тож регіони РФ отримали дещо більше його уваги – загалом 137 візитів. При цьому низка адміністративних одиниць також залишилася без уваги глави уряду. Знову не пощастило Ямало-Ненецькому автономному округу й Томській області, Камчатці з Чукоткою та ще багатьом регіонам.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» проаналізувало ставлення кандидатів у президенти Росії до питань Криму та Донбасу.

Також ми показали динаміку змін у міграції переселенців із Донбасу та Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: