Чого очікують українці після президентських виборів – опитування

Читать на русском
Найбільш оптимістичні очікування від майбутніх президентських виборів на Кіровоградщині та Тернопільщині, Рівненщині та Волині, Вінниччині, Черкащині, Буковині та Хмельниччині.

Лише третина респондентів очікують, що ситуація в Україні в результаті майбутніх виборів президента покращиться.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в опитуванні, проведеному Соціологічною групою «Рейтинг».

Вибори-2019: чому українцям не потрібно чекати герояРейтинги президента за останні два роки впали, тоді як, наприклад, лідерки Батьківщини – зросли. Але українці віддали б свої голоси й за інших кандидатів. Наприклад, лідера групи Океан Ельзи або актора студії 95 квартал.

Водночас 35% респондентів вважають, що ситуація не зміниться, лише 15% стверджують, що вона погіршиться.

Частіше за інших позитивних змін очікують прихильники Юлії Тимошенко (59%) та Петра Порошенка (50%). Відносно менше позитивних змін очікують респонденти, які не мають намірів голосувати (7%) або не визначились із вибором (16%).

Найбільш оптимістичні очікування від майбутніх президентських виборів у Кіровоградській, Тернопільскій, Рівненській, Волинській, Вінницькій, Черкаській, Чернівецькій та Хмельницькій областях.

Опитування проведене Соціологічною групою «Рейтинг» у межах проекту «Портрети регіонів» з 16 листопада до 10 грудня 2018 року в усіх областях України та місті Києві за винятком окупованих Росією територій. Загалом у дослідженні методом особистого інтерв’ю були опитані 40 тисяч респондентів (по 1600 респондентів у кожній області). Похибка на рівні кожної окремої області становить не більш ніж 2,4%, на рівні України – не більш ніж 0,5%.

Раніше «Слово і Діло» писало, що в Україні погіршилися споживчі настрої.

Також стало відомо, що може чекати на кандидатів у президенти України в 2019 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: