Вибори-2019: чому українцям не потрібно чекати героя

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Віктор Ющенко, Віталій Кличко, Надія Савченко, Олександр Усик. Україна постійно шукає для себе нового героя або вождя.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Віктор Небоженко, передає «Слово і Діло».

За його словами, Україна постійно шукає того, ким можна було б пишатися й хто повів би суспільство в світле майбутнє.

«Україна весь час шукає Героя, який взяв би на себе всі труднощі й ризики руху вперед. Українці не розуміють, що перш за все потрыбно навчитися цінувати й поважати самих себе та один одного. І довіряти самим собі більше, ніж словам чергового скоростиглого політичного лідера або одноразового Героя», – зазначив Небоженко.

Ось на цій наївній вірі в диво та всесилля Вождя, Лідера або Героя й ловлять українців вже 20 років всі політики-демагоги, додав він.

Чи знаєте ви обіцянки тих, хто збирається йти в президентиПройшовши наш тест, ви зрозумієте, наскільки добре орієнтуєтеся в обіцянках політиків, які зібралися йти на президентські вибори.

Політолог підкреслив, що Майдан 2014 року мав зруйнувати такі ілюзії.

«Цю роботу щодо «зняття чар із українського світу», відмови від ілюзій і порожніх очікувань мав виконати Майдан-2014 як Революція самоповаги, справедливості й гідності. Але сенс Майдану і пам'ять про нього швидко знищили й зіпсували спритні «політичні споживачі», які швидко конвертували «Підйом українського народу» 2014 року під владу, гроші та популізм», – пояснив він.

Тепер усе потрібно починати спочатку, уточнив експерт.

«А в умовах завзятого очікування українського суспільства на чергового Героя або Вождя новий президент може виявитися лише черговим масовим розчаруванням українців, які не розуміють, що їхня доля має бути не в руках нового політичного авантюриста або «чарівника слова», а у власних руках», – резюмував Віктор Небоженко.

«Слово і Діло» пропонує дізнатися, чи знаєте ви обіцянки тих, хто збирається йти в президенти.

Топ-20 політиків, яких українці обрали б президентом протягом останніх двох років, – за посиланням.

Скільки обіцянок президента залишаються невиконаними – на інфографіці.

Також пропонуємо почитати, в чому повторилася Тимошенко під час презентації «Нового курсу України» й хто з політиків уже давав схожі обіцянки.

Хочете обговорити матеріал? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: