НАБУ затримало ще одного розшукуваного фігуранта справи Мартиненка

Читать на русском
У Національному бюро повідомили про затримання ще одного підозрюваного у справі екс-голови комітету ВРУ.
Павло Скаленко

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали ще одного розшукуваного підозрюваного в так званій справі колишнього народного депутата Миколи Мартиненка.

Про це йдеться в заяві прес-служби НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

За інформацією журналіста «Слова і Діла», йдеться про Павла Скаленка, який був оголошений у розшук із 13 листопада 2017 року.

«11 жовтня в Києві детективи НАБУ під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали особу, ймовірно, причетну до заволодіння коштами НАЕК «Енергоатом» у сумі 6,4 мільйона євро. Затриманий із листопада 2017 року перебував у розшуку», – зазначили в Національному бюро.

За інформацією НАБУ, дії підозрюваного кваліфікуються за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (пособництво в заволодінні організованою групою чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великому розмірі). Вказаній особі повідомили про підозру й оголосили в розшук у листопаді 2017 року.

За даними слідства, підозрюваний особисто за вказівкою Мартиненка виступав представником панамської компанії BRADCREST INVESTMENTS S.A. У банківських установах Швейцарії він відкривав рахунки цієї компанії для того, щоб на них надходили кошти від чеської компанії SKODA JS. Надалі таким чином на рахунки панамської компанії надійшло 6,4 млн євро. За даними детективів, Скаленко особисто домовлявся з представниками чеської компанії SKODA JS щодо розмірів перерахувань.

«Крім того, як встановило слідство, підозрюваний відкрив ще низку розрахункових рахунків компаній, бенефіціарним власником яких був екс-народний депутат, в європейських банківських установах. Із використанням цих рахунків здійснювалася подальша легалізація (відмивання) коштів, отриманих злочинних шляхом», – додали в Бюро.

Нагадаємо, НАБУ затримало в «Борисполі» розшукуваного фігуранта справи Мартиненка Володимира Святненка. Суд заарештував його майно, а також Скаленка. Раніше суд почав розгляд справи Мартиненка по суті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: