НАБУ затримало в «Борисполі» розшукуваного фігуранта справи Мартиненка

Читать на русском
Антикорупційне бюро затримало ще одного фігуранта справи розкрадання коштів Енергоатому, який понад три місяці перебував у розшуку.

22 лютого детективи Національного антикорупційного бюро в аеропорту «Бориспіль» затримали колишнього керівника відокремленого підрозділу НАЕК «Енергоатом», підозрюваного в розкраданні коштів підприємства в так званій справі колишнього народного депутата Миколи Мартиненка.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес-службі НАБУ.

«22 лютого в аеропорту «Бориспіль» затримали колишнього керівника відокремленого підрозділу ДП «НАЕК «Енергоатом», підозрюваного в завданні збитків ДП ​​«НАЕК «Енергоатом». Протягом останніх трьох місяців ця людина перебувала в розшуку», – зазначили в Бюро.

За версією слідства, підозрюваний виступав представником компанії BRADCREST INVESTMENTS S.A. (Панамська Республіка). Зокрема, особисто домовлявся з представниками SKODA SA щодо розмірів перерахувань «відкатів» і підписував документи, які стали підставою для перерахування коштів на розрахункові рахунки компанії BRADCREST INVESTMENTS S.A., єдиним власником (бенефіціаром) якої є екс-нардеп Мартиненко.

На рахунку вказаного підприємства в швейцарському банку за запитом НАБУ арештовані кошти в сумі, еквівалентній 86,4 мільйона гривень.

Зараз підозрюваному, дії якого кваліфіковані за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. На нього також покладений обов'язок носити засіб електронного контролю та здати паспорти.

За інформацією журналіста «Слова і Діла», НАБУ затримало Володимира Святненка. Датою його зникнення вказане 13 листопада 2017 року.

Нагадаємо, директору «СхідГЗК» скоротили кількість зобов'язань.

Раніше суд відмовився продовжувати зобов'язання Мартиненку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: