У Криму чотирьох українських моряків залишили під арештом

Читать на русском
Відзначається, що українські адвокати заявляли, що відповідно до Женевської конвенції 1949 року моряки мають статус військовополонених і не підлягають суду загальної юрисдикції.

«Верховний суд» Криму відмовився задовольнити апеляції адвокатів на постанову «Київського райсуду Сімферополя» про арешт чотирьох військових моряків із затриманих в Азовському морі кораблів ВМС України.

Про це повідомляє кореспондент Інтерфаксу із залу суду в середу, 19 грудня, передає «Слово і Діло».

Захоплення моряків у військовий полон: чи є важелі впливу на РФКанцлер Німеччини Ангела Меркель закликала керівництво РФ звільнити українських моряків. Про шляхи звільнення українців поговорили з експертами.

Під вартою залишили українських моряків Володимира Варімеза, Андрія Оприск, Юрія будз, Сергія Цибізова.

«Суд» уточнив дату закінчення арешту моряків через помилки, допущеної «судом» першої інстанції. Термін закінчується 24, а не 25 січня 2019 року.

Відзначається, що українські адвокати заявляли, що відповідно до Женевської конвенції 1949 року моряки мають статус військовополонених і не підлягають суду загальної юрисдикції. Захист допускає подачу скарг до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), сказав адвокат Будз Айдер Азаматов.

Раніше мати моряка Мокряка розповіла про полон сина.

Також нагадаємо, український моряк Цибізов оголосив себе військовополоненим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: