Тимошенко не передала до НАБУ документ про спекуляції з облігаціями внутрішньої державної позики

Читать на русском

Лідер партії ВО «Батьківщина» та глава однойменної фракції Юлія Тимошенко пообіцяла розробити прописаний до дрібниць документ, в якому детально будуть описані шляхи отримання спекулятивних грошей через маніпуляції з облігаціями внутрішньої державної позики, після чого, цей документ, як заяву про злочин, вона мала намір передати до НАБУ.

Таку обіцянку вона дала 16 квітня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

Юлія ТимошенкоНародний депутат України

«Ми підготуємо детальний, описаний до дрібниць документ, який показує, що на найбіднішій країні світу сьогодні заробляють великі спекулятивні гроші на маніпуляціях з облігаціями внутрішньої державної позики. І ми цей документ, як заяву про злочин, передамо в НАБУ. У мене великі сумніви щодо того, що НАБУ взагалі на щось здатне в нашій державі. Але ми все одно передамо, тому що розслідувати і притягати до відповідальності все одно доведеться нам після зміни влади», – заявила Тимошенко перед журналістами.

На початку травня 2018 року Тимошенко повідомила, що такий документ готовий і вона особисто його підписала.

У листопаді ми поцікавилися у партії «Батьківщина» та НАБУ, чи були передані обіцяні документи до правоохоронного органу для здійснення відповідного розслідування.

Прес-служба «Батьківщини» нам так і не відповіла у відведений законом термін. А ось в НАБУ 19 листопада 2018 року повідомили, що зазначені документи так і не надійшли на розгляд детективів антикорупційного бюро. Тому обіцянка нардепа отримує статус «не виконана».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Тимошенко дала 284 обіцянки, з яких 76 виконала і 93 – провалила.

Нагадаємо, ми писали, що у Верховній Раді не підтвердили відрядження Тимошенко під час голосування за розірвання договору про дружбу з РФ.

Також ми повідомляли, кого найчастіше згадують на телеканалах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: