У Раді не підтвердили відрядження Тимошенко під час голосування за розірвання договору про дружбу з РФ

Читать на русском

Юлія Тимошенко заявила, що поїхала у відрядження до США на пленарному тижні Верховної Ради. Під час її відсутності голосували за розірвання договору про дружбу з Росією.

Апарат Верховної Ради не оформлював лідерці фракції «Батьківщини» Юлії Тимошенко відрядження в період із 5 до 6 грудня 2018 року.

Про це йдеться у відповіді на запит «Слова і Діла».

Нагадаємо, що 6 грудня в парламенті розглядався законопроект про припинення дії договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Росією. Тимошенко була відсутня на цьому пленарному засіданні. У своєму Facebook народний депутат написала, що не може бути присутня в Раді, оскільки перебуває у відрядженні в США (разом із Сергієм Власенком і Григорієм Немирею).

«Це дуже важлива поїздка для формування нових систем безпеки та гарантій України з боку Сполучених Штатів Америки. Вона заздалегідь узгоджена й не могла бути скасована або перенесена на інший тиждень», – написала Тимошенко. Вона також оприлюднила заяву до спікера парламенту Андрія Парубія з проханням врахувати їхні голоси «за» припинення договору.

В Апараті Ради «Слову і Ділу» підтвердили, що така заява дійсно була зареєстрована. Але з огляду на те, що відрядження Тимошенко не оформили, її голос на користь законопроекту, очевидно, не зарахують, оскільки нардеп була відсутня на засіданні не з поважних причин.

Відзначимо, Юлія Тимошенко за останні чотири роки в парламенті дала 170 обіцянок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: