Тимошенко та Ляшко провалили однакову обіцянку

Читать на русском
Юлія Тимошенко та Олег Ляшко заявили, що їхні фракції не братимуть участі в голосуванні доти, доки не буде запроваджений мораторій на підвищення ціни на газ, але не виконали обіцянку.
Юлія ТимошенкоСлово і Діло

Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко провалила обіцянку про те, що фракція не підтримає жодний законопроект, поки не буде проголосована постанова про створення тимчасової слідчої комісії щодо вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк, а також постанова про скасування підвищення цін на газ і запровадження мораторію.

Таку обіцянку вона дала 6 листопада 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«А зараз ми заявляємо як фракція «Батьківщини»: ми не голосуємо за жоден законопроект доти, доки не буде проголосована постанова щодо Катерини Гандзюк, а також постанова про скасування підвищення цін на газ і запровадження мораторію», – заявила вона в парламенті.

Незабаром таку ж обіцянку дав голова Радикальної партії Олег Ляшко. Під час виступу з трибуни Верховної Ради він запевнив: «Наша команда не голосуватиме за жодне рішення доти, доки мораторій про підвищення цін на газ не буде ухвалений».

Того ж дня відбулося голосування за створення ТСК у справі Гандзюк, однак мораторій на газ не був встановлений. При цьому половина членів фракції «Батьківщини» проголосували за проект закону про протимінну діяльність, в тому числі й Юлія Тимошенко. Так само, як і більшість «радикалів» підтримали проект закону про протимінну діяльність, включаючи Олега Ляшка. Тому до списків провалених обіцянок Юлії Тимошенко та Олега Ляшка додалося ще по одному запевненню.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Тимошенко дала 242 обіцянки, з яких 76 виконала, а 92 – провалила.

Олег Ляшко дав 290 обіцянок, з яких 88 виконав, а 112 — провалив.

Нагадаємо, ціни на газ для населення зростуть у три етапи.

Також ми повідомляли, що з грудня 2018 року НАК «Нафтогаз України» отримала право на відключення тепломереж в опалювальний період.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: