Порошенко застеріг радикалів від захоплень храмів УПЦ МП

Читать на русском
Порошенко застеріг представників радикальних організацій від захоплень храмів Української православної церкви Московського патріархату.

Президент Петро Порошенко застеріг представників радикальних організацій від захоплень храмів Української православної церкви Московського патріархату.

Як пише «Слово і Діло», про це глава держави заявив на зустрічі з професорсько-викладацьким складом і студентами ВНЗ у Тернополі, передає Інтерфакс-Україна.

«Я хочу застерегти окремих радикалів, які завтра підуть забирати храми (УПЦ МП - ред.), - цього не можна робити. Ви храми будете забирати не у Москви, ви храми будете забирати у громади, яка стане на їх захист. І працювати треба з громадою, переконати і пояснити, що після того, як створена канонічна Українська церква, навіщо вам бродити де-небудь, приходьте до нас», - сказав Порошенко.

За словами глави держави, така поведінка буде тільки на руку Росії, «тому що Кремль хоче, щоб у нас під час об'єднання почалася релігійна війна або, принамі, пролилася кров».

Президент підкреслив, що процес об'єднання церков довгий, але незворотний.

Нагадаємо, 15 грудня в Києві відбувся Об'єднавчий собор, на якому була створена помісна Православна церква України. Її головою став митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній (Думенко).

Пізніше стало відомо, що повідомлення на офіційному порталі Ватикану про обрання митрополита Епіфанія предстоятелем Православної церкви України свідчить про те, що Святий престол визнав її.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: