Патріарх Варфоломій відповів на реакцію РПЦ щодо автокефалії

Читать на русском
Константинопольський патріарх Варфоломій сподівається на те, що РПЦ рано чи пізно слідуватиме рішенням Вселенського патріархату щодо питання автокефалії в Україні.

Константинопольський патріархат Варфоломій заявив, що не покине в питанні надання автокефалії Українську православну церкву і не має наміру піддаватися якомусь зовнішньому тиску.

Як пише «Слово і Діло», про це він повідомив у понеділок, 22 жовтня, виступаючи на зустрічі з грецькою діаспорою Стамбула, передає Orthodoxia.Info.

Україна отримала автокефалію. Завдяки чому та чи є ризик релігійної війни?11 жовтня за підсумками засідання Синоду було оголошено, що Константинополь продовжує процедуру надання автокефалії українській церкві.

Варфоломій пояснив, що на цей момент Константинопольський патріархат вирішує українську церковну проблему на основі права, яке йому надали канонами священні собори. За словами Вселенського патріарха, церковні канони обов'язкові для всіх православних.

«Подобається це братам нашим, росіянам, чи не подобається, рано чи пізно вони підуть за рішенням, яке прийме Константинопольський патріархат, тому що в них немає вибору», - підкреслив він.

Нагадаємо, 11 жовтня Вселенський патріархат у Константинополі погодився надати автокефалію Українській православній церкві і вирішив скасувати анафему предстоятелю Української православної церкви Київського патріархату Філарету.

15 жовтня РПЦ оголосила про припинення зносин з Константинопольським патріархатом. Таке рішення було ухвалено через початок процесу надання Українській церкві автокефалії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: