У ПЦУ заявили про визнання церкви Ватиканом

Читать на русском
Повідомлення на офіційному порталі Ватикану про обрання митрополита Епіфанія предстоятелем Православної церкви України свідчить про те, що Святий престол визнав її.

Повідомлення на офіційному порталі Ватикану про обрання митрополита Епіфанія предстоятелем Православної церкви України свідчить про те, що Святий престол визнав її.

Таку заяву зробив прес-секретар ПЦУ Євстратій Зоря в Facebook, пише «Слово і Діло».

Що засвідчила прес-конференція Порошенка після Собору?Президент України Петро Порошенко в неділю, 16 грудня, провів підсумкову прес-конференцію. Це відбулося наступного дня після створення єдиної Української православної церкви.

«Фактично, це знак того, що відповідно до порядку екуменічного діалогу з православними церквами в силу канонічного визнання вселенським патріархом Варфоломієм української церкви та її митрополита ця церква набуває для Ватикану суб'єктності», – написав він.

За його словами, це «дуже болюча новина для Московської патріархії й дуже вагома для католицького й усього християнського світу».

Офіційно Католицька церква не здійснює церковного акту визнання нової церкви, але поширення цієї новини є аргументом для тих церковних структур, які ще не визначилися з визнанням автокефалії, додав Зоря.

Нагадаємо, 15 грудня в Києві пройшов Об'єднавчий собор, на якому була створена помісна Православна церква України. Її головою став митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній (Думенко).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: