Архієпископ Климент побоюється «помсти за Томос»

Читать на русском
Після отримання томосу про автокефалію в окупованому Криму можуть початися репресії проти представників нової церкви.

Після отримання Україною Томосу підконтрольна Росії «влада» Криму може почати мстити церкви Київського патріархату.

Про це повідомляє Слово і Діло з посиланням на заяву архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента (Куща) колишньої УПЦ Київського патріархату «Крим. Реалії».

За його словами, «глава уряду Криму» Сергій Аксьонов заявив на одній із зустрічей, що митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар (Швець) від УПЦ Московського патріархату «просив не чіпати» представників Київського патріархату, щоб це не відбилося на храмах МП на материковій Україні.

«Після отримання томосу ніщо і ніхто не може стримувати («влади Криму», - ред.), крім Бога. Так, дійсно, можуть бути більш жорсткі дії по відношенню до церкви Київського патріархату після прийняття томосу», - заявив Климент.

Глава УПЦ МП Онуфрій втратив титул митрополита КиївськогоЗ точки зору вселенського православ’я, присутність Московського патріархату на території України вже не відповідає канонам.

Архієпископ Климент також зазначив, що має намір боротися за свою паству, в тому числі й через суд: зараз вже подано позов до Європейського суду з прав людини, в якому йдеться про обмеження прав релігійної громади.

Об'єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Єпіфанія (Думенко) предстоятелем автокефальної церкви.

Президент України Петро Порошенко в ході виступу на Софійській площі оголосив про підставі об'єднаної української церкви.

Як відомо, глава УПЦ МП Онуфрій втратив титул митрополита Київського.

Як змінювалася релігійна прихильність населення за останні п'ять років - за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: