Волкер пояснив, чому не можна продовжувати дію воєнного стану

Читать на русском
Курт Волкер заявив, що дуже важливо не продовжувати дію воєнного стану в 10 областях країни.

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що дуже важливо не продовжувати дію воєнного стану в 10 областях країни.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав на зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, повідомляє прес-служба парламенту.

Воєнний стан в Україні: які обмеження та заборони можуть запроваджувати в країніВоєнний стан діє в десяти областях України до 26 грудня. Поки жодні права та свободи українців не обмежували.

Парубій сказав Волкеру, що Україна потребує новітнього озброєння, яке дозволило б ефективніше захищати кордони країни, й розраховує в цьому питанні на підтримку США.

«Ми підтримуємо прагнення України до зміцнення боєготовності збройних сил для відповіді на російську агресію», – сказав Волкер, зауваживши, що дуже важливо не продовжувати дію воєнного стану й дотримуватися демократичних принципів.

Коментуючи запровадження воєнного стану, Парубій підкреслив, що рішення було важливим для координації дій між громадянськими адміністраціями та військовими.

Спікер ВР запевнив, що президентські вибори відбудуться вчасно, а запровадження воєнного стану в прикордонних районах «було превентивним заходом приведення оборони до повної готовності, не була запроваджена комендантська година чи обмеження, які б вплинули на свободу людини».

Також Волкер повідомив, що в січні 2019 року Конгрес США заслухає інформацію про виділення 125 мільйонів доларів військової допомоги Україні – половини допомоги на наступний рік.

Як повідомлялося, 25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна й захопили два малих броньованих артилерійських катери «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу» разом із 24 моряками, 3 з яких отримали поранення.

Україна в зв’язку з цим вирішила запровадити воєнний стан у 10 областях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: