Хто з мерів став краще виконувати свої обіцянки в 2018 році

Читать на русском

Нещодавно минуло три роки після місцевих виборів, коли «Слово і Діло» проаналізувало, як мери міст виконують свої обіцянки. Сьогодні ми вирішили подивитися, чи стали міські голови відповідальнішими в 2018 році порівняно з попереднім роком.

Відзначимо, що більшість мерів стали краще виконувати обіцяне, хоча б на 1-4%, порівняно з 2017 роком. Але якщо серед голів ОДА є й такі, що виконали понад 70% обіцянок, то серед мерів рекордсменом під кінець 2018 року став міський голова Тернополя Сергій Надал, який впорався з 61% своїх зобов’язань, покращивши свій минулорічний показник на один відсоток.

Загалом, Надал дав 310 обіцянок (включаючи минулорічні, які не встиг виконати протягом 2017-го), з яких виконав 186 (61%), провалив – 65 і ще має реалізувати 56 намірів.

Зазначимо, що найбільше обіцянок дав мер Львова Андрій Садовий – 405, з яких 113 перейшли з минулого року, оскільки перебувають у процесі виконання. Наразі Садовий виконав 156 обіцянок (39%). Але загальний рейтинг відповідальності мера Львова впав на 3% через те, що він щедро роздавав нові обіцянки й у результаті на наступний рік переходять ще 153 наміри, які потрібно реалізувати.

Річниця місцевих виборів: як мери виконували обіцянки протягом 3 роківКраще за всіх виконує обіцянки мер Вінниці Сергій Моргунов, а найбільше діяльністю мера задоволені жителі Харкова.

На другому місці за рівнем виконання обіцянок опинився міський голова Вінниці Сергій Моргунов, який впорався з 57% планів. Порівняно з попереднім роком Моргунов додав до свого рейтингу відповідальності 9%. За ним упритул іде мер Херсона Володимир Миколаєнко, який за рік виконав 54% обіцянок. Щоправда, порівняно з минулим роком він зробив на 2% менше обіцяного.

Міський голова Харкова Геннадій Кернес виконав 51% обіцянок, що на 1% менше, ніж у 2017 році. Решта мерів виконали менш ніж половини обіцянок.

Прорив року зробив мер Хмельницького Олександр Симчишин], який виконав на 19% більше обіцянок, ніж минулого року. Загалом, Симчишин дав 130 обіцянок, з яких 62 виконав (48%), 12 – провалив, а ще 56 має реалізувати в майбутньому.

Столичний міський голова {embe має в своєму арсеналі 338 обіцянок, з яких він виконав 157 (46%), провалив – 91, а ще 90 має реалізувати. Порівняно з минулим роком Кличко підняв свій особистий рейтинг відповідальності на 2%.

Найбільше падіння за рівнем відповідальності серед усіх мерів зафіксоване в мера Миколаєва Олександра Сєнкевича, який виконав на 15% менше обіцянок, ніж у 2017 році. Він дав 34 обіцянки, з яких виконав 16 (47% проти 62% минулого року), провалив – 4, а ще 14 має виконати в майбутньому.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, ми писали, чи стали краще виконувати обіцянки голови ОДА в 2018 році.

Також ми подивились, як виконують обіцянки за останні три роки на посаді мер Харкова Геннадій Кернес і мер Житомира Сухомлин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: