Чи стали краще виконувати обіцянки голови ОДА в 2018 році

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати рівень виконання обіцянок політиками та високопосадовцями. Сьогодні пропонуємо подивитись, як справляються із своїми зобов’язаннями голови обласних державних адміністрацій та порівняти, чи стали вони більш відповідальними у 2018 році порівняно з попереднім роком.

Найбільше обіцянок протягом 2018 року виконав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко: з 119 запевнень він виконав 87, що складає 73%. Не впорався Резніченко з 6-ма намірами і ще 26 – має реалізувати.

У 2017 році він дав 68 обіцянок, з яких 43 виконав (63%) і 4 – провалив. Отже протягом року Резніченко виконав на 10% обіцянок більше ніж минулого року.

Друге місце за рівнем виконання обіцянок посідає голова Харківської ОДА Юлія Світлична, яка з 89 обіцянок виконала 63 (71%) і жодної не провалила. Відмітимо, що минулого року вона дала 36 обіцянок, з яких виконала 28 (78%) і також жодної не провалила. Порівняно з минулим роком Світлична виконала на 7% менше обіцянок, але з іншого боку, протягом 2018 року вона реалізувала на 35 обіцянок більше, ніж у 2017 році, коли загальний рейтинг відповідальності у неї був вищим.

Почесне трете місце посідає голова Сумської ОДА Микола Клочко, який цього року дав 35 обіцянок, з них виконав 22(63%) і лише 3 – провалив. У 2017 році він також дав 35 обіцянок, з них виконав 21 (60%) і провалив 4 запевнення. Отже протягом року рейтинг персональної відповідальності Клочко виріс на 3%.

Як виконують обіцянки голови ОДАТільки п’ять голів ОДА виконали більше половини обіцянок. Решта не спромоглися навіть на половину запланованого. Один чиновник за два роки не виконав жодного зобов’язання.

Ще три голови облдержадміністрацій виконали більше половини обіцянок і додали у власному рейтингу відповідальності. Голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль виконав 61% обіцянок, що на 7% більше ніж минулого року. Його колега, що очолює Закарпатську ОДА Геннадій Москаль виконав 58% обіцянок (на 10% більше), а очільник Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко у 2018 році виконав 56% обіцянок, додавши 5% до свого рейтингу персональної відповідальності.

Решта голів ОДА не впоралися з половиною своїх зобов’язань. Відзначимо, що на 18% краще став виконувати обіцянки голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, який цього року досягнув планки у 49% на відміну від минулорічних 31%.

Натомість голова Житомирської ОДА Ігор Гундич «впав» на 12%, бо цього року впорався з 35% обіцянок, а минулого року йому вдалося виконати 47% зобов’язань.

Ще сім голів ОДА працюють на посадах менше року, тому поки що можна побачити лише скільки вони встигли виконати обіцянок з моменту призначення. Голова Волинської ОДА Олександр Савченко працює з 23 березня 2018 року і вже встиг виконати 29% обіцяного. Загалом він дав 21 обіцянку, з яких 6 виконав і 2 – провалив. Ще 13 намірів – у процесі виконання.

Його колега, що очолює Донецьку обласну ВЦА Олександр Куць працює з 22 червня 2018 року і за цей час дав 16 обіцянок, з яких виконав 5 (31%), жодної не провалив і ще 11 має виконати.

З 19 травня обійняв посаду голови Хмельницької ОДА Вадим Лозовий, який дав 8 обіцянок, з яких 3 виконав (38%) і 5 – ще має реалізувати.

Олександр Терещук очолює Київську ОДА з 30 жовтня 2018 року й встиг дати тільки одну обіцянку.

Поки що не мають обіцянок новопризначені в листопаді Олександр Вельбівець (Черкаська ОДА) та Олександр Мисник (Чернігівська ОДА).

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, ми писали, де голови ОДА обіцяли відремонтувати дороги.

Також ми писали, скільки землі було в голів ОДА та їхніх родин у 2017 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: