Епіфаній назвав кількість парафій ПЦУ

Читать на русском
Зараз об'єднана церква налічує приблизно сім тисяч православних парафій, говорить митрополит.
Автокефальна Православна церква України налічує близько семи тисяч парафій.

Автокефальна православна церква України налічує близько семи тисяч парафій.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив предстоятель нової церкви митрополит Київський і всієї України Епіфаній, пише ТСН в понеділок, 17 грудня.

Вселенський патріарх підтвердив дату вручення томосу – ПорошенкоВселенський патріарх Варфоломій підтвердив, що Томос про автокефалію новоствореній Українській православній церкві буде урочисто вручено на Святвечір 6 січня.

Він, зокрема, зазначив, що організаційні питання Православної церкви України вирішать протягом двох місяців після отримання томосу. В тому числі за цей час планується сформувати органи управління.

«Приблизно зараз церква налічує приблизно 7 тисяч православних парафій в Україні. Після нашого об'єднання ми стали більшими», – додав Епіфаній.

Він також зазначив, що митрополит Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій позбавлений статусу митрополита Київського.

Епіфаній закликає всіх священиків УПЦ МП приєднуватися до нової автокефальної Православної церкви України.

Нагадаємо, 15 грудня в Києві відбувся Об'єднавчий собор, на якому була створена помісна Православна церква України. Її предстоятелем обраний митрополит Переяславський і Білоцерківський Єпіфаній (Думенко).

Головним собором Православної церкви України став Михайлівський Золотоверхий собор у Києві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: