Митрополит Епіфаній закликав архієреїв приєднатися до єдиної помісної церкви

Читать на русском
Епіфаній закликав архієреїв, всіх вірних до новоствореної єдиної української православної церкви. Двері нашої церкви відкриті для всіх.
Митрополит Епіфаній (Думенко)

Двері новоствореної єдиної української православної церкви є відкритими для всіх архієреїв.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив предстоятель єдиної автокефальної Української православної церкви митрополит Переяславський та Білоцерківськой Епіфаній (Думенко), передає РБК-Україна.

Президент розповів про остаточне здобуття незалежності УкраїниПорошенко розповів, що день створення Об'єднаної української православної церкви є днем остаточного здобуття незалежності України.

«Я б хотів закликати всіх наших співбратів - архієреїв, всіх вірних до новоствореної єдиної української православної церкви. Двері нашої церкви відкриті до всіх. Ми закликаємо всіх до єднання, ми закликаємо всіх бути в цій визнаній єдиній помісній українській православній церкві», - заявив Епіфаній.

«Попереду у нас ще багато роботи. Перед усім ми повинні завершити цю справу єднання українського православ’я, плекати нашу українську богословську освіту і науку, молитись про припинення війни та запанування в Україні справедливого миру. Нехай нам у цьому допоможе Господь», - додав він.

Нагадаємо, що сьогодні, 15 грудня, Об'єднавчий собор обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Епіфанія (Думенка) предстоятелем автокефальної церкви. За Єпіфанія в другому турі проголосувала більшість архієреїв, які брали участь в Соборі.

Додамо, президент України Петро Порошенко в ході виступу на Софійській площі оголосив про заснування об'єднаної української церкви.

Також стало відомо, що митрополит Епіфаній і президент Петро Порошенко поїдуть до Константинополя для отримання Томосу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: