Предстоятель помісної православної церкви в Україні отримає Томос

Читать на русском
Обраному предстоятелю Церкви Епіфанію, Думенко, 6 січня 2019 року на Фанарі після співслужіння божественної літургії Вселенський патріарх Варфоломій передасть Томос про автокефалію.

Предстоятелем помісної православної церкви в Україні - митрополитом Київським і всієї України обрано Епіфанія (Думенко).

Як пише «Слово і Діло», раніше повідомлялося, що обраному предстоятелю Церкви 6 січня 2019 року на Фанарі після співслужіння божественної літургії Вселенський патріарх Варфоломій передасть Томос про автокефалію.

Відомо, що митрополит Епіфаній (в миру - Сергій Думенко) до Об'єднавчого собору був митрополитом Переяславським і Білоцерківським Української православної церкви Київського патріархату.

Також він постійний член Священного синоду, член Вищої церковної ради і голова Синодального управління у справах духовної освіти УПЦ-КП, намісник Свято-Михайлівського Видубицького монастиря Києва.

Нагадаємо, учасники собору - представники УПЦ Київського патріархату, УАПЦ і частково УПЦ Московського патріархату - обрали предстоятеля.

Більше про створення нової української церкви в матеріалі - «Нова українська церква. Хто її очолить і якою вона буде».

Як змінювалася релігійна прихильність населення за останні п'ять років - за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: