Парламент Естонії засудив дії Росії в Керченській протоці

Читать на русском
Естонські депутати висловили підтримку Україні і її праву захищати свої територіальну цілісність і суверенітет.

Парламент Естонії в понеділок, 3 грудня, ухвалив декларацію на підтримку України після агресії РФ у Керченській протоці.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сайті парламенту.

Конфлікт в Азовському морі: СБУ оприлюднила переговори екіпажів авіації РФОтримано переговори екіпажів російського літака і вертольота Ка-52 з відповідними пунктами управління.

Відзначається, що за документ під назвою На підтримку суверенітету і територіальної цілісності України у зв'язку з агресією в Керченській протоці проголосували 79 депутатів.

У декларації парламент Естонії висловлює підтримку Україні і її праву захищати свої територіальну цілісність і суверенітет.

Також засуджуються напад Російської Федерації на українські кораблі в Керченській протоці і затримання українських моряків.

Естонський парламент підкреслює, що Росія повинна негайно звільнити українські кораблі разом з моряками і дозволити їм безперешкодно зайти в порти України.

Також документ містить заклик відновити вільний рух кораблів у Керченській протоці і Азовському морі.

Естонські депутати закликають всі країни підтримати Україну в її захисті своєї територіальної цілісності і підтримати заклик парламенту Естонії засудити агресію РФ проти суверенної України і не визнавати незаконну анексію Криму.

Увечері 25 листопада біля Керченського моста спецназ РФ захопив три українські кораблі. В результаті було поранено шістьох українських військовослужбовців.

У МЗС України заявили, що РФ розв'язала війну проти України в нейтральних водах.

Росія називає дії України в районі Керченської протоки «провокаційними». МЗС РФ вручило ноту протесту тимчасовому повіреному в справах України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: