Опублікували відео тарана українського судна в Азовському морі

Читать на русском
За даними голови МВС Арсена Авакова відео знято російськими військовими, на ньому можна почути команди і накази.

МВС України за допомогою спецзасобів отримало доступ до відео тарана російським прикордонним кораблем Дон українського судна, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Він опублікував відповідний ролик у своєму Twitter, пише «Слово і Діло».

За словами Авакова, відео знято російськими військовими - чутні команди і накази.

Провокації РФ в Азовському морі: хроніка подій (доповнено)Зранку неділі, 25 листопада прикордонний корабель РФ протаранив буксир українського військового флоту.

Нагадаємо, що біля Керченського моста спецназ РФ захопив українські кораблі, двоє моряків отримали поранення.

Вранці неділі, 25 листопада, в ВМС України заявили, що прикордонні кораблі РФ зробили відверто агресивні дії проти трьох українських кораблів під час їхнього переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря.

Російський прикордонний корабель «Дон» здійснив таран українського рейдового буксира, в результаті якого пошкоджено головний двигун корабля, обшивка і леєрне огородження, втрачений рятувальний пліт.

У ВМС наголосили, що про намір здійснювати перехід заздалегідь поінформували відповідно до міжнародних норм з метою забезпечення безпеки судноплавства.

У свою чергу, у Федеральній службі безпеки РФ звинуватили українську сторону в «небезпечних маневрах» під час заходу в «закриту акваторію територіального моря РФ».

Міністерство закордонних справ України заявило, що дії російських прикордонників в Чорному і Азовському морях «перейшли межу і стали вже агресивними».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: