Путін обговорив долю Сенцова на закритому засіданні

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін ухилився від прямої відповіді щодо перспектив звільнення українського політв'язня Олега Сенцова, але при цьому виключив крок назустріч Україні.

Президент Росії Володимир Путін ухилився від прямої відповіді щодо перспектив звільнення українського політв'язня Олега Сенцова, але при цьому виключив «крок назустріч Україні».

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив на засіданні Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини, коментуючи пропозицію режисера Олександра Сокурова «зробити крок назустріч» в питанні звільнення Сенцова.

Могеріні закликає РФ звільнити Сенцова та інших політв'язнівРада асоціації закликала негайно звільнити Олега Сенцова та всіх громадян України, які були незаконно затримані та ув’язнені на Кримському півострові та в Росії.

«Випереджати українських політиків не вдасться, тому що вони самі не знають сьогодні, що вони будуть робити завтра. Вони ось такі, в стані броунівського руху знаходяться», - заявив Путін.

При цьому президент РФ наголосив, що Кремль думає про справу Сенцова: «Але тим не менше думати про проблеми, які ви порушили в заключній фазі свого виступу, звичайно, потрібно. Ми думаємо про це».

Засідання Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини відбулося 11 грудня. Стенограму закритої частині Ради оприлюднили на сайті Кремля тільки 17 грудня після того, як журналісти звернулися до прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова.

Український режисер Олег Сенцов був затриманий російськими силовиками в Криму 11 травня 2014 року. Його звинуватили в нібито підготовці терактів на півострові під час окупації Росією та зберіганні зброї й вибухівки.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму. Його етапували в колонію в місті Лабитнангі.

Сенцов з 6 жовтня 2018 року змушений припинити голодування, яке оголосив 14 травня, у зв'язку з тим, що йому призначили примусове харчування.

За 145 днів голодного протесту він втратив 20 кг ваги, у нього почали відмовляти нирки й печінка, почалася ішемічна хвороба серця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: