Сестра Сенцова розповіла про стан його здоров'я

Читать на русском
В українського режисера залишаються проблеми з нирками і печінкою і поки немає ніяких прогнозів.

У засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова залишаються проблеми з нирками і печінкою - він ще не зміцнів після тривалого голодування.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила його сестра Наталя Каплан агентству Інтерфакс-Україна в суботу, 1 грудня.

У Росії повідомили про стан СенцоваСтан його задовільний, багато читає, перебуває під постійним наглядом медичного персоналу. Про це в середу, 21 листопада заявив уповноважений із прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Росії Анатолій Сак.

«Олег поступово вибирається з голодування. Він до кінця ще не зміцнів. Відомо, що у нього залишаються проблеми з нирками і печінкою, і поки немає ніяких прогнозів, чи зможуть вони відновитися», - сказала вона.

Каплан також підтвердила, що має намір відвідати церемонію вручення премії Сахарова разом з адвокатом Дмитром Дінзе 12 грудня у Страсбурзі.

Також сестра Сенцова отримала за брата премію Міністерства закордонних справ Польщі Pro Dignitate Humana («За людську гідність»). Церемонія відбулася сьогодні в Києві.

«Для мене честь, що цього року я можу відзначити премією «За людську гідність» Олега Сенцова за визнання його заслуг у сфері прав людини, безкомпромісного захисту осіб, які зазнали переслідувань, і тих, хто був репресований», - сказав глава польського МЗС Яцек Чапутовіч на врученні премії.

Раніше повідомлялося, що Сенцов став лауреатом міжнародної нагороди в області журналістських розслідувань і захисту прав людини в усьому світі - премії імені Сергія Магнітського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: