Сенцова оглянули російські лікарі: що відомо про його здоров'я

Читать на русском
У Сенцова немає серйозних проблем зі здоров'ям, його переведуть із медчастини. Режисеру не видають посилку з одягом і продуктами, яка надійшла в листопаді.

Управління Федеральної служби виконання покарань в Ямало-Ненецькому автономному окрузі стверджує, що в українського режисера Олега Сенцова немає серйозних проблем зі здоров'ям, його переведуть із медчастини.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс».

Сенцов написав листа колегам-режисерам і правозахисникамПравозахисниця розповіла про новий лист від українського режисера Олега Сенцова. Про здоров'я політв'язень пише мало. Сам лист призначений для колег-режисерів.

«За результатами позапланових медичних оглядів, обстежень та лабораторних показників стан здоров'я засудженого Сенцова О. Г. оцінюється як задовільний, негативної динаміки не спостерігається», – йдеться в повідомленні ФСВП.

Відзначається, що у зв'язку з цим Сенцова переведуть до загону.

Разом з тим у відомстві не уточнили, чому Сенцову не видають посилку з одягом і продуктами, яка надійшла в листопаді.

Нагадаємо, Олег Сенцов, якого незаконно затримали в травні 2014 року й засудили до 20 років колонії суворого режиму в серпні 2015-го, утримується в російській колонії «Білий ведмідь» в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

14 травня 2018 року політв'язень оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримує РФ.

28 вересня в російському відомстві заявили, що Сенцова вивезли з колонії до міської лікарні. З 6 жовтня 2018 року Сенцов заявив про припинення голодування через загрозу примусового годування.

Після завершення 145-денного голодування Сенцова тюремники заявили, що в перший же день він нібито з'їв цілу домашню курку й наваристий бульйон. Сенцова планували перевести на тюремну їжу за 20 днів.

Наприкінці листопада Аскольд Куров повідомив, що Сенцов «починає відновлюватися від голодування», почувається нормально, але розповіді тюремників про те, що з'їв цілу курку, неправда.

9 грудня адвокат Дмитро Дінзе заявив, що у Сенцова в результаті голодування виявили «органічне ураження» внутрішніх органів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: