Денісова вимагає у РФ надати інформацію про здоров'я Сенцова

Читать на русском
Денісова звернулася до Москалькової і Федотова з вимогою надати офіційну інформацію про стан здоров'я українського політв'язня Олега Сенцова.

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової і голови ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і людини Михайлу Федотову з вимогою надати офіційну інформацію про стан здоров'я українського політв'язня Олега Сенцова.

Як пише «Слово і Діло», про це вона написала у Facebook.

Денісова у зв'язку з повідомленням адвоката Сенцова Дмитра Дінзе про погіршення стану здоров'я його підзахисного звернулася до Москалькової і Федотова з проханням негайно надати вичерпну офіційну інформацію про стан здоров'я українського політв'язня.

Раніше управління Федеральної служби виконання покарань в Ямало-Ненецькому автономному окрузі повідомило, що в українського режисера Олега Сенцова немає серйозних проблем зі здоров'ям, його переведуть із медчастини.

Тоді як адвокат Дмитро Дінзе заявив, що у Сенцова після голодування виявили «органічне ураження» внутрішніх органів.

Нагадаємо, Олег Сенцов, якого незаконно затримали в травні 2014 року й засудили до 20 років колонії суворого режиму в серпні 2015-го, утримується в російській колонії «Білий ведмідь» в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

14 травня 2018 року політв'язень оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримує РФ.

28 вересня в російському відомстві заявили, що Сенцова вивезли з колонії до міської лікарні. З 6 жовтня 2018 року Сенцов заявив про припинення голодування через загрозу примусового годування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: