Могеріні закликає РФ звільнити Сенцова та інших політв'язнів

Читать на русском
Рада асоціації закликала негайно звільнити Олега Сенцова та всіх громадян України, які були незаконно затримані та ув’язнені на Кримському півострові та в Росії.

Рада асоціації закликала негайно звільнити Олега Сенцова та усіх громадян України, які були незаконно затримані та ув’язнені на Кримському півострові та в Росії.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «РБК-Україна», посилаючись на спільну заяву за підсумками п’ятої зустрічі Ради асоціації Україна-ЄС.

Денісова вимагає у РФ надати інформацію про здоров'я СенцоваДенісова звернулася до Москалькової і Федотова з вимогою надати офіційну інформацію про стан здоров'я українського політв'язня Олега Сенцова.

У ЄС заявили, що не визнають незаконну анексію Росією Криму.

«Будівництво Керченського мосту є подальшим порушенням суверенітету та територіальної цілісності України. Рада асоціації засудила мілітаризацію півострова, яку здійснює Росія, та подальше погіршення ситуації з правами людини в Криму, включаючи переслідування кримських татар та тих, хто не визнав незаконну анексію», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, Рада асоціації закликала негайно звільнити Олега Сенцова та інших політв'язнів Кремля.

Нагадаємо, віце-спікер парламенту Ірина Геращенко повідомляла, що українська сторона на засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у Мінську 19 грудня вчергове ініціюватиме обмін заручниками.

Також відзначимо, євродепутат від Німеччини Ребекка Гармс привітала лауреата премії імені Сахарова Олега Сенцова й пообіцяла продовжувати боротьбу за його звільнення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: