США та ОБСЄ закликали звільнити Сущенка та Сенцова

Читать на русском
Вашингтон закликає РФ звільнити журналіста Романа Сущенка, режисера Олега Сенцова і забезпечити звільнення журналіста Станіслава Асєєва, який утримується в ОРДО.

Вашингтон закликає РФ звільнити журналіста Романа Сущенка, режисера Олега Сенцова та забезпечити звільнення журналіста Станіслава Асєєва, який утримується в ОРДО.

Про це під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні заявив тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміан, передає «Слово і Діло».

«Приєднуємося до представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ та інших у заклику звільнити журналіста українського національного інформаційного агентства Романа Сущенка та українського режисера Олега Сенцова, які є лише двома з понад 70 українців, незаконно ув'язнених в окупованому Криму та Росії», – підкреслив він.

Крім цього, Каміан закликав Росію забезпечити звільнення журналіста «Радіо Донбас.Реалії» Станіслава Асєєва, який утриується на території «ДНР» із червня 2017 року.

«Росія, як всередині країни, так і за її межами, намагається підірвати свободу вираження, а незалежна журналістика перебуває під тиском у РФ», – підкреслив дипломат.

Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова – до 20 років позбавлення волі.

Раніше російська партія просила Путіна помилувати Сенцова.

Також відзначимо, що в Словенії Сенцову присудили премію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: