Росію закликають відпустити Сенцова отримати премію Сахарова

Читать на русском
Наступного тижня український кінорежисер Олег Сенцов буде нагороджений премією Сахарова Європейського парламенту.

Єврокомісар з питань європейської політики сусідства та перемовин із розширення ЄС Йоганнес Ган закликав Російську Федерацію відпустити українського режисера Олега Сенцова для отримання премії Сахарова.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на Twitter єврокомісара.

Мати Сенцова про премію Сахарова: Головне – звільненняМати політв'язня в Росії українського режисера Олега Сенцова, прокоментувала присудження йому премії «За свободу думки» ім. Андрія Сахарова

«Наступного тижня український кінорежисер Олег Сенцов буде нагороджений премією Сахарова Європейського парламенту. Засуджений до 20 років ув'язнення, він не зможе особисто отримати премію. Тому я повторно закликаю: відпустіть Сенцова отримати премію Сахарова», - написав Ган.

Нагадаємо, депутати Європарламенту ведуть переговори з відповідними відомствами Росії, щоб відвідати українського режисера Олега Сенцова в російській колонії для вручення премії імені Сахарова.

Відзначимо, 25 жовтня кримський режисер і український політв'язень Олег Сенцов став лауреатом премії «За свободу думки» імені Андрія Сахарова .

Олег Сенцов в серпні 2015 року був засуджений в Росії до 20 років колонії за звинуваченням у «створенні терористичної угруповання» в окупованому Криму. Він відбуває покарання в колонії в Ямало-Ненецькому автономному окрузі в місті Лабитнангі. 14 травня 2018 року українець оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнити всіх українських політв'язнів в РФ. Однак 5 жовтня Сенцов був змушений зупинити голодування у зв'язку з загрозою «насильницького годування».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: