Президент розповів про остаточне здобуття незалежності України

Читать на русском
Порошенко розповів, що день створення Об'єднаної української православної церкви є днем остаточного здобуття незалежності України.

Президент Петро Порошенко розповів, що день створення Об'єднаної української православної церкви є днем остаточного здобуття незалежності України.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав, виступаючи на Софійській площі у Києві після завершення об'єднавчого собору.

«Це день остаточного здобуття нашої української незалежності від Росії. І Україна вже не буде пити, кажучи словами Шевченка, «з московської чаші московську отруту», - зазначив Порошенко.

Він оголосив, що помісний собор УПЦ КП, собор і всі ієрархи УАПЦ, група єпископів УПЦ МП заснували Об'єднану українську церкву.

«Що це за церква? Це церква без Путіна. Це церква без Кирила. Це церква без молитви за російську владу і за російське військо. Бо російська влада і російське військо вбивають українців», - додав президент.

Порошенко подякував предстоятелю УПЦ КП Філарету та предстоятелю УАПЦ Макарію за їхню роль у створенні об'єднаної церкви.

Він також знову наголосив, що в Україні «не було, нема і не буде державної церкви» та запевнив, що держава не буде втручатися в діяльність церкви.

Після цього він представив предстоятеля Української помісної автокефальної православної церкви Митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

«Саме йому випаде почесна місія разом з президентом поїхати до Константинополя на початку січня і отримати довгоочікуваний томос», - сказав Порошенко.

Нагадаємо, предстоятелем помісної православної церкви в Україні - митрополитом Київським і всієї України обрано Епіфанія (Думенко).

Як змінювалася релігійна прихильність населення за останні п'ять років - за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: