Порошенко виступає на Софійській площі - трансляція

Читать на русском
Петро Порошенко оголосив про створення Української помісної православної автокефальної церкви.

Президент Петро Порошенко оголосив про створення Української помісної православної автокефальної церкви.

Як пише «Слово і Діло», про це глава держави заявив виступаючи, після прийняття рішення Собору на Софійській площі.

Нагадаємо, об'єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенко) на пост предстоятеля єдиної Української православної церкви.

Нагадаємо, в Об'єднавчому соборі нової української православної церкви взяли участь близько 192 делегатів від трьох конфесій.

Також Порошенко і Парубій приїхали на Об'єднавчий собор.

Раніше , 11 жовтня за результатами засідання Синоду Константинопольського патріархату було оприлюднено рішення, в якому йдеться, що Вселенський патріархат продовжує процедуру надання автокефалії церкві України. Крім того, було скасовано лист Синоду від 1686 року, після якого Київська митрополія потрапила під юрисдикцію Москви, відновлено канонічні статуси предстоятеля УПЦ Київського патріархату, патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія.

3 листопада президент України Петро Порошенко і вселенський патріарх Варфоломій підписали угоду про співпрацю і взаємодію між Україною і Вселенським патріархатом.

29 листопада Вселенський патріархат затвердив проект статуту Української церкви, якій буде надано Томос про автокефалію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: