Суд призначив до розгляду скаргу прокурора САП Перова на догану

Читать на русском
Відведений від справи екс-нардепа антикорупційний прокурор продовжує судитися за скасування йому догани від комісії.
Микола Мартиненко та Андрій Перовфото: «Слово і Діло»

Верховний суд призначив до розгляду позов прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрія Перова на винесення йому догани.

Таке рішення ухвалила Велика палата Верховного Суду 11 грудня повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, Перов подав позов до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів про визнання протиправним і скасування рішення КДКП про догану прокурору. Касаційний адміністративний суд йому відмовив, проте прокурор подав апеляційну скаргу на це рішення. Також Перов подав клопотання про розгляд скарги за його участю.

Так, Велика палата призначила розгляд скарги прокурора САП на 22 січня.

Як відомо, КДКП винесла Перову догану через те, що він, не дочекавшись завершення судового засідання з розгляду клопотання про продовження процесуальних обов'язків колишньому народному депутату Миколі Мартиненку, залишив судову залу, грюкнувши дверима. З цієї причини адвокати екс-нардеп подали заяву про відвід Перова від обвинувачення. Суддя його задовольнив.

Нагадаємо, в САП відреагували на догану прокурору в справі Мартиненка. Також Верховний суд відмовився скасовувати догану прокурору САП Перову. Пізніше суд відвів його в справі пособника Мартиненка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: