Суд відмовив Мартиненку у визнанні доказів зі Швейцарії недопустимими

Читать на русском
Колишній член парламенту і екс-керівник паливного комітету намагався визнати неприпустимими докази зі Швейцарії.
Микола Мартиненко з адвокатами

Суд відмовив обвинуваченому в розкраданні коштів НАЕК «Енергоатом» і державного підприємства «СхідГЗК», колишньому народному депутату Миколі Мартиненку в визнанні недопустимими доказів на флеш-накопичувачі, отриманих детективами НАБУ від швейцарських правоохоронців.

Таке рішення ухвалив Шевченківський районний суд міста Києва за результатами розгляду клопотання адвокатом екс-нардепа, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказував адвокат Мартиненка Петро Бойко, ці докази на флешці неналежно ідентифіковані. Також він додав, що достовірність доказів не підтверджена.

«У клопотанні – відмовити. Суд не вбачає на даній стадії судового розгляду підстав для визнання вищевказаних доказів очевидно недопустимими», – заявила головуюча суддя Лідія Щебуняева.

Як відомо, Мартиненку інкримінується заволодіння коштами «Енергоатома» при укладенні та виконанні контрактів постачання обладнання для вказаного підприємства від чеської компанії SKODA JS та укладенні й виконанні контракту між SKODA JS і компанією BRADCREST INVESTMENTS SA, на загальну суму 6,4 мільйона євро. Окрім того, екс-нардеп обвинувачуються у заволодінні коштами «СхідГЗК» в розмірі 17,28 мільйона доларів шляхом неправомірного укладення та подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП «СхідГЗК» №70/13 через австрійську компанію-посередника STEUERMANN Investitions-und Handelsgesellschaft mbH, підконтрольну Мартиненку.

Нагадаємо, Мартиненко заявляв про відвід прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Романа Симків. Суд йому відмовив. Також Мартиненко з'явився на допит до НАБУ в справі прокуратури Чехії. Раніше суд почав досліджувати докази в справі екс-нардепа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: