Мартиненко заявив про відвід прокурора, суд відмовив

Читать на русском
Захист колишнього члена Верховної Ради і глави паливного комітету просить суд про відвід антикорупційного прокурора.
Микола Мартиненко

Адвокати обвинуваченого в заволодінні коштами НАЕК «Енергоатом» і державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат», колишнього народного депутата Миколи Мартиненка заявили про відвід прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі Романа Симківа від обвинувачення.

Про це захист екс-парламентаря заявив на судовому засіданні, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Петро Бойко заявив, що прокурор Симків не шукає в справі об'єктивності й нібито керується політичною вмотивованістю. Також він вважає, що сторона звинувачення виступає не знаряддям законності, а знаряддям «розправи» з Мартиненком. Крім того, причиною відводу захист назвали незалучення до матеріалів справи протоколу засідання між Skoda JS і «Енергоатомом», який нібито виправдовує екс-нардепа.

Своєю чергою прокурор САП Симків заявив, що зазначена заява про відвід є безпідставною. За його словами, залучення доказів до справи не є обов'язком, а правом сторони обвинувачення.

Нагадаємо, Мартиненко з'явився на допит до НАБУ в справі прокуратури Чехії. Також суд почав досліджувати докази в справі екс-нардепа. Раніше прокурор САП почав зачитувати обвинувальний акт у цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: