Підозрюваний прикордонник просить СБУ прослуховувати детективів у справі «Стіни»

Читать на русском
Один із підозрюваних у справі Стіни просить спецслужбу почати прослуховувати детективів і прокурорів у цій справі.

Адвокат підозрюваного у справі проекту «Стіна», начальника 1-го окремого відділу капітального будівництва Державної прикордонної служби В'ячеслава Майдановича просить Службу безпеки прослуховувати детективів НАБУ і прокурорів САП у цій справі.

Про це йдеться в рішенні Київського апеляційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Микола Скрицький в інтересах Майдановича подав до СБУ клопотання про проведення низки слідчих дій, у тому числі й про отримання дозволу слідчого судді на прослуховування детективів НАБУ та прокурорів САП у справі «Стіни». Ці клопотання подані в межах кримінального провадження СБУ за фактом можливих неправомірних дій працівника НАБУ й посадовців Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції щодо призначення та проведення вищевказаних експертних досліджень. Ця справа була порушена на виконання рішення Шевченківського районного суду міста Києва. Прокуратурою Києва проведення розслідування в цій справі доручене слідчим слідчого відділу Головного управління СБУ в Києві та Київській області.

Під час розслідування цієї справи слідчий СБУ отримав доступ до документів КНДІСЕ, а саме до висновків експертів з експертизи в справі «Стіни». Водночас слідчий СБУ відмовив адвокату Майдановича в задоволенні його клопотань, пов'язаних із прослуховуванням детективів НАБУ та прокурорів САП у справі «Стіни». У зв'язку з цим адвокат Скрицький подав скаргу, однак обидві інстанції відмовили в її задоволенні.

Нагадаємо, НАБУ вивчить банківські рахунки низки фірм у справі проекту «Стіна». Також суд обмежив термін ознайомлення зі справою для підозрюваних в цій справі. Раніше суд скасував відвід експерта в справі «Стіни», якого домагалася САП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: