Проект «Стіна»: суд обмежив термін ознайомлення зі справою для підозрюваних

Читать на русском
У Національному бюро добилися обмеження термінів для двох підозрюваних у справі розкрадання коштів на облаштування кордону.

Суд обмежив двом підозрюваним у кримінальному провадженні щодо розкрадання коштів, виділених на реалізацію проекту «Стіна», термін ознайомлення з розслідуванням до 11 січня 2019 року.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ганна Сергієнко за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, 4 липня НАБУ та САП були відкриті матеріали розслідування для підозрюваних у справі «Стіни». На думку детектива, підозрюваними та їхніми захисниками здійснюється умисне затягування при ознайомленні з матеріалами справи. За його словами, двоє підозрюваних зі своїми двома адвокатами жодного разу не з'явилися до НАБУ для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування. Водночас адвокат другого підозрюваного тричі була в Національному бюро, а саме 16 і 24 липня, а також 28 серпня. У зв'язку з цим детективи просили суд обмежити їм терміни ознайомлення зі справою.

Вислухавши доводи детектива, суддя Сергієнко частково задовольнила клопотання. Так, вона обмежила термін ознайомлення зі справою до 11 січня 2019 року.

Як відомо, за даними слідства, розкрадання коштів проекту «Стіна» відбувалося через завищення обсягів фактично виконаних робіт порівняно із зазначеним в актах прийому-передачі. Крім того, в документах зазначалися роботи, які взагалі не виконувалися. Під час розслідування детективи НАБУ ініціювали судові експертизи, виїжджали безпосередньо на кордон, де разом з експертами здійснювали огляд ділянок для об'єктивної оцінки фактичного обсягу виконаних робіт та співставлення їх із даними, що містяться в актах прийому-передачі.

Нагадаємо, суд скасував відвід експерта в справі «Стіни», якого домагалася САП. Також підозрюваний у цій справі намагався відвести прокурора САП. Раніше суд відмовився продовжувати відсторонення прикордонника.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: