Проект «Стіна»: НАБУ вивчить банківські рахунки низки фірм

Читать на русском
У Національному бюро вивчать рух коштів на банківських рахунках низки компаній, імовірно, пов'язаних зі справою Стіни.

Детективи Національного антикорупційного бюро отримали тимчасовий доступ до інформації з банківських рахунків чотирьох компаній, імовірно, пов'язаних із розслідуванням щодо проекту «Стіна».

Відповідні рішення виніс слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, за даними слідства, розкрадання коштів проекту «Стіна» відбувалося через завищення обсягів фактично виконаних робіт порівняно із зазначеним в актах прийому-передачі. Крім того, в документах зазначалися роботи, які взагалі не виконувалися. Під час розслідування детективи НАБУ ініціювали судові експертизи, виїжджали безпосередньо на кордон, де разом з експертами здійснювали огляд ділянок для об'єктивної оцінки фактичного обсягу виконаних робіт та співставлення їх із даними, що містяться в актах прийому-передачі.

Також детективи встановили, що проведеним аналітичним дослідженням банківських виписок про рух коштів на рахунках першого окремого відділу капітального будівництва Державної прикордонної служби, ТОВ «Будцентр Витязь», ТОВ «Ейр Трейд», ТОВ «Тім Констракшн» і ТОВ «Клімат Дистрибьюшн» встановлено, що частина коштів у сумі 696 тисяч гривень були перераховані як оплата земляних робіт на рахунок ТОВ «Аполло-Індастрі». Зазначена фірма перерахувала цю ж суму на рахунок ТОВ «Галіарт».

Крім того, детективи з'ясували, що 1 ОВКБ Держприкордонслужби перераховував філії «Дніпропетровське будівельне управління» ТОВ «Автомагістраль-Південь» у загальній сумі 22,21 млн грн. Ще 500 тис. грн ДПСУ перерахувала ТОВ «Автомагістраль-Південь». У зв'язку з цим у НАБУ просили суд надати доступ до інформації по рахунках вищезгаданих фірм в УкрСиббанку, банку «Південний» і ПриватБанку. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, суд обмежив термін ознайомлення зі справою для підозрюваних у справі проекту «Стіна». Також підозрюваний у цій справі намагався відвести прокурора САП. Раніше суд відмовився продовжувати відсторонення прикордонника.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: